Historia e dorës së njeriut të vdekur

0 Comments

Lojërat e kazinosë kanë një marrëveshje të madhe të supersticionit rreth tyre, gjë që ka kuptim, duke pasur parasysh prirjen njerëzore për të bërë "rregulla" ku nuk ka. Meqenëse lojërat e kazinosë mbështeten në fat në shkallë të ndryshme, gjithashtu nuk është e thënë që ka një shkallë të kaosit të përfshirë. Në raste të tilla, supersticioni është i detyruar të lulëzojë; duke i dhënë rregullat imagjinare kaos.

Më pëlqen supersticionet, sepse për mua ata janë një demonstrim i masave që njerëzit do të shkojnë për të dhënë personalitetin e të panjohurës. Një gjë me personalitet, në fund të fundit, mund të arsyetohet, a nuk mundet? S'ka dyshim se e keqja mund të mbahet në qoftë se e spërkas kripën nëpër pragun e derës sime. Zgjidhja e problemit, humbja e së keqes, rendi i rivendosur.

Më fal për të marrë të gjitha filozofët atje, ajo ishte e shkurtër dhe unë do të ndalem menjëherë. Unë me të vërtetë bëj si bestytnitë, edhe pse, dhe vendosa të zhytem në një nga të preferuarat e mia; dora e njeriut të vdekur. Për ata të panjohur me historinë, dora e njeriut të vdekur është dora e pokerit e mbajtur nga Wild Bill Hickok me vdekjen e tij të parakohshme. Pra, me sa duket, marrja e kësaj dore është një shenjë e keqe. Vishni një përkrenare nëse ju keni marrë ndonjëherë dy aces, dhe dy eights, një lopatë dhe klub mes tyre, herën tjetër që ju jeni duke luajtur poker online. Natyrisht, prania e kartave të tilla i bën plumbat shumë më të ngjarë që të jenë në përputhje me trurin tuaj, siç detajohet në tekstet e shumta të fizikës.

Parazitë origjinale

Gjëja më pëlqen më shumë për paragjykimet po përpiqet të gjejë origjinën e tyre. Është pak si duke u përpjekur për të gjetur fundin e një vargu, pasi e keni mbështjellë atë në një top. Në rastin e dorës së njeriut të vdekur do të mendonit se kisha mbuluar tashmë aspektin e origjinës, por do të gabonit. Historia është, si gjithmonë, kaq e ndërlikuar saqë është pothuajse e pamundur të dihet se ku ka filluar saktësisht përrallë.

Është e njohur për faktin se Wild Bill u qëllua në pjesën e pasme të kokës, Gusht 2, 1876, në Saloon të Nuttal & Mann, dhe se ai vdiq në çast. Dhe duket shumë e qartë se ai ishte duke luajtur poker në atë kohë. Por, sa i përket asaj dore që po mbante me të vërtetë është e hapur për debat, pasi ndryshon në varësi të asaj llogari që lexon. Si me të gjithë Wild West tregime, ka pasur ndoshta shumë zbukurime shtuar si historia udhëtoi.

Për më tepër, termi "dora e njeriut të vdekur" ekzistonte shumë kohë përpara se Bill Wild të qëllonte. Pra, e shihni, historia tashmë fillon të bëhet pak e mjegullt, menjëherë nga shkopi. Para Wild Bill, dora e të vdekurit ishte tre jacks dhe një çift i dhjetë, por diku në 1920s vrasja e Wild Bill dhe termi dora e njeriut të vdekur u lidhën, dhe dora që lidhte gjithashtu ndryshoi.

Tales Tall

Por prisni, para se të bëhemi të larguar këtu dhe të devijojnë nga pjesa e rëndësishme, kështu që ne të gjithë e dimë se cilat kartela duhet të kenë frikë; çfarë është dora e njeriut të vdekur, pikërisht? Dua të them, do të ishte e çmendur të kishim dorën e të vdekurit dhe nuk do të dinim se është koha për të arritur një përkrenare. Supersticionet, në fund të fundit, nuk u intereson nëse njihni ose jo, truri juaj është objektiv pavarësisht.

Sipas një historiani të quajtur Carl W. Breihan kartat u morën nga dysheme nga një burrë me emrin Neil Christy, i cili i dorëzoi të birit të tij. Djali thirri përbërjen e kartave, të cilat ishin një atak i diamanteve, një ace e klubeve, dy eu zeza, një klub dhe një lopatë, plus një mbretëreshë e zemrave. Mbretëresha, në mënyrë dramatike, kishte një rënie të gjakut të Billit të egër mbi të.

Prisni një sekondë, po hutohesha, cilat ishin kartat?

Sipas Joseph Rosa, një biograf, dora e të vdekurve të pranuar janë dy majat, kostume të zeza, dy aces, kostume të zeza, plus një mbretëreshë pikash. Rosa, të paktën, kishte zakon të përbashkët për të shtuar se nuk ka burim të besueshëm për të konfirmuar këtë, megjithatë.

Cila është dora e njeriut të vdekur?

Kështu që dikush do t'ju tregojë cilat kartela, saktësisht, unë duhet të frikësohem? Me këtë ritëm, unë mund të frikësohem vetëm nga të gjitha kartat, dhe të ruaj veten rrezikun e keqidentifikimit. Ose, vishni një përkrenare të përhershme kur luani poker online, vetëm në rast.

Pas hulumtimit të këtij blogu, sinqerisht nuk e dija se çfarë ishte zyrtarisht dora e të vdekurit, dhe sa më shumë lexova, aq më shumë hutohesha. Paragjykimi përdoret në raste të panumërta, duke përfshirë lojërat me letra, madje edhe me insigniat e policisë. Më e afërt mund të them se, zyrtarisht, dora e njeriut të vdekur është e zezë dhe aces, por karta e pestë është shumë më e guximshme e askujt, përveç se vazhdimisht është një kartë e rastësishme. Megjithatë, nuk do të më shokonte, nëse do të zbulohej papritmas se Bill Wild ishte në fakt duke luajtur Peshku Go me vdekjen e tij.

Pallati i Spinos Asnjë Bonus Depozitues në Kazino >>


Burimi: spinpalace.com
Historia e dorës së njeriut të vdekur përditësuar: Qershor 18, 2019 Author: Damon