Ndikimi i Teknologjisë në Sport

0 Comments

Sporti dhe sportisti kanë frymëzuar shumë frikë dhe admirim në njerëz. Me kalimin e viteve dhe përmirësuam njohuritë tona për trupin njerëzor dhe aftësitë e tij, shumica prej nesh mendonim se nuk mund të përmirësonim më tej aftësitë tona. Por me përparimet në teknologjinë moderne ne vazhdojmë të bëjmë përshtypje njëri-tjetrin me përmirësimet tona.

Edhe nëse nuk jeni olimpik flori medalist, përdorimi i teknologjisë së fundit mund të përmirësojë shumë performancën tuaj sportive - edhe nëse po kompleton një milje në një minutë.

Atleti modern përdor çdo grimë ndihme që mund të marrin; nga stërvitja e ekspertëve në dietarë, tek teknologjia më e mirë dhe më e fundit. Të dhënat e mbledhura nga teknologjia përdoren për të zbuluar në mënyrë të hollësishme performancën e një atleti, duke identifikuar saktësisht se ku nevojitet përmirësimi dhe ku duhet të adresohen streset. Këtu diskutojmë teknologjitë aktuale që ndikojnë në botën sportive.

wearables

Teknologjia moderne e vishet e sotme monitoron gjithçka, nga rrahjet e thjeshta të zemrës deri te kaloritë e djegura; dhe të dhënat e mbledhura mund të analizohen në detaje. Më parë, vetëm atletët profesionistë kishin qasje në këtë lloj të monitorimit të nivelit të lartë në dispozicion përmes sporteve dhe mjekëve të shtrenjtë, por këto ditë, veshmbathjet janë të disponueshme për të gjithë dhe mund të përdoren për ndonjë gjë nga lojrat e kazinove online për të gjurmuar zgjedhjet dietetike.

Dhe në një arenë profesionale, informacioni i furnizuar nga veshjet është e paçmuar për trajnerët e ekipeve, pasi përdorimi i një këmishë mund të gjurmojë çdo aspekt të performancës dhe aftësisë së lojtarëve. Ky informacion mund të përdoret për të përmirësuar performancën e një atleti dhe performancën e tërë ekipeve.

E ardhmja e veshurve duket e ndritshme dhe pritet që produktet e veshura të së ardhmes të jenë të ngjashme me Hexoskin, një këmishë me sensorë të endur në pëlhurë për të matur frymëmarrjen, hapat dhe kaloritë e djegura.

Teknologjitë e ardhshme

Gjenetika gjithashtu po takon botën e teknologjisë dhe në të ardhmen trajnerët do të jenë në gjendje të përdorin rezultatet specifike gjenetike për të përsosur punën dhe nevojat tuaja sportive.

Rezultatet e testeve tuaja gjenetike do të përdoren nga përsosja e dietës tuaj për energjinë maksimale në stërvitje dhe ngjarje, në atë që trajnimi do të ishte më i mirë për përbërjen tuaj gjenetike. Këto rezultate gjenetike do të përcaktojnë nëse duhet të bëni stërvitje me peshë ose të bëni më shumë kardio, ose nëse jeni më i ndjeshëm ndaj lëndimeve apo sëmundjeve.

VR dhe AR në Botën Sportive

Realiteti virtual gjithashtu po vjen në ballë dhe u mundëson atletëve të stërviten pa pasur nevojë të jenë të pranishëm në fushën e trajnimit. Me VR ne mund të monitorojmë performancën në një mjedis të kontrolluar, dhe gjithashtu lejon atlet të përsëris një situatë derisa ata të arrijnë rezultatin e tyre më të mirë. Performanca e atletëve mund të analizohet dhe rezultati i tyre të krahasohet, dhe përmirësimet sugjerohen dhe punojnë në këtë botë virtuale.

Para VR, video është përdorur për të analizuar performancat e mëparshme të atletit, me VR, atletët mund të rishikojnë sërish lojën dhe të kryejnë veprimin në mënyrë të përsëritur derisa ta marrin atë të përsosur.

Dhe një herë VR është një lajm i vjetër - çfarë tjetër? Ndoshta ka shtuar realitetin ku lojtarët do të marrin përditësime live në lojërat ose ndeshjet aktuale në kohë reale. Ky informacion do t'u jepte përditësime në lidhje me kundërshtarët e tyre dhe dobësitë e tyre të mundshme, me përdorimin e mundshëm të historisë së mëparshme të lojës.

A do ta shtonte realitetin të ishte i drejtë ndaj sportit dhe sportistëve? Po dhe jo. Vetëm nëse të dyja ekipet kanë qasje të njëjtë në këtë lloj teknologjie. Por, si me të gjitha sportet dhe përmirësimet e tyre, të gjitha palët kanë përparësi të njëjta? Dhe duke folur për të drejtë, a është e gjithë kjo teknologji e përfshirë në panairin e sporteve? Disa njerëz e krahasojnë përdorimin e teknologjisë me përdorimin e steroideve në sport. Përderisa kjo është pak krahasim ekstrem, disa do të thoshin në një ngjarje olimpike një vend me më pak qasje në teknologji, do të kishte një disavantazh të madh.

Pra, në fund, teknologjia do të jetë e pranishme, por ne duhet të sigurojmë drejtësi në të gjithë sportet, me rregullat e duhura. Përdorimi i teknologjisë sportive në avantazhin tonë është çelësi, por jo në dëm të konkurrentëve të tjerë.

Pallati i Spinos Asnjë Bonus Depozitues në Kazino >>


Burimi: spinpalace.com
Ndikimi i Teknologjisë në Sport përditësuar: Qershor 18, 2019 Author: Damon
Përhapeni dashurinë