Screenshot të Pokerdom
Ruaj RSS

Kodet e Bonuseve të Kazinosë Pokerdom | Kazino më e mirë e Pokerdom Pa Bonus Depozitash | Pokerdom Kazino Pokerdom Pa pagesë | Pokerdom Casino pa pagesë, 2019 #1

Texas Hold'em

Së pari, ka 5 kryesore 'raunde' në një lojë të Texas Hold 'em:
• Pre-Flop
• Flop
• Ktheni
• Lumi
• Ndeshja

Ka edhe vendime 5 që mund të bëni gjatë formimit të një dore në Texas Hold 'em:
• Bet - Vendosni një sasi fillestare të patate të skuqura në tavolinë ose para në tenxhere.
• Thirrje - Për të përputhur bastin e lojtarit të mëparshëm.
• Ngritja - Për të bast një sasi të madhe të patate të skuqura në krahasim me lojtarin e mëparshëm.
• Përplasje (ose Fletë) - Për të lënë dorën dhe t'i jepni letrat me fytyrë poshtë Tregtarit.
• Kontrollo - Për të zgjedhur për të bërë asnjë vendim në këtë pikë. Ju mund të jeni i detyruar të merrni një vendim më vonë gjatë raundit.

Tregtari Button & Blinds

Loja fillon me një kartë të vetme që i është dhënë secilit lojtar. Lojtari me kartelën më të lartë të paraqitur emërohet si Butoni i Tregtarëve. Çdo dore e mëpasshme fillon me një lojtar që merr butonin e tregtarit i cili kalon orën e rrumbullakët në tavolinë pas secilës lojë. Kartat trajtohen në drejtim të orës duke filluar me personin që ndjek tregtari në të majtë. Në një mjedis online, tavolinat janë vazhdimisht aktive, kështu që pozicioni i Butonit të Tregtarëve zakonisht do të jetë krijuar tashmë kur të bashkohet me tabelën. Treguesi Button përfaqëson pozitën teorike të Tregtarit. Në një mjedis të gjallë, ky person mund të merret me kartat, por në shumicën e kazinove, dhe sigurisht në internet, Shtëpia (vendi) merret me kartat.


Përpara Flop, bëhen dy Bastet e Verdha për të krijuar një tenxhere fillestare. Bastet e verdha bëhen nga dy lojtarë të ulur në të majtën e tregtarit. Lojtari i ulur pranë butonit, postimet (baste) shumën e Blindit të Vogël. Kjo është caktuar si gjysma e limitit të tabelës së ulët. Në shembullin tonë 20 / 40, kjo do të ishte 10 USD. Lojtari në të majtë e tij e vë Big Blindin. Kjo është caktuar në shumën e barabartë me kufirin e poshtëm (20 USD në shembullin tonë). Këto baste të detyruara sigurojnë që ka një tenxhere për njerëzit që të konkurrojnë. Ata janë quajtur të vogla dhe të mëdha, për arsye të dukshme - për shkak të madhësisë së tyre relative. Ata janë quajtur Blinds, sepse lojtarët janë duke bërë këto baste para se të marrë ndonjë kartat dhe prandaj janë të verbër në dorën e tyre. Kjo mund të duket pak e padrejtë për këta lojtarë, por mbani mend, Dealer Button do të lëvizë herën tjetër dhe dy lojtarë të rinj do të jenë Blinds vogla dhe të mëdha. Kjo siguron që të gjithë të jenë Tregtari, Blindja e Vogël dhe Big Blind.

Gjobat e Verdha

Në rast se, për çfarëdo arsye, ju mungon të ktheheni në postimin e Blindit të Vogël ose të Madh - pa lënë tabelën - (një veprim i tillë i quajtur "Ulur Jashtë"), duhet të bëhet një ndëshkim kur të ktheheni në tryezë:
Për të humbur Blindin e Vogël - Ju duhet të paguani një ndëshkim të barabartë në vlerë ndaj Blindit të Madh. Kjo është një shumë shtesë për personin që është natyrisht Big Blind në këtë pikë.
Për të zhdukur Big Blind - ose, Small and Big Blind - Ju duhet të paguani një ndëshkim të barabartë në vlerë me Blindin e Madh, dhe një tjetër të barabartë me Blindin e Vogël. Kjo sasi e vogël shkon drejt në The Pot (patate të skuqura / paratë që po kërcejnë) dhe nuk llogaritet drejt baste të lojtarit për lojë. Kjo quhet Bast i Vdekur.

Pre-Flop

Secili lojtar merr dy letra të fshehura (të quajtura edhe Hole Cards, Pocket Cards). Personi që ulet në të majtë të pozicionit të Big Blind është i pari që vepron. Në këtë raund, ai ka tri opsione. Ai mund të thërrasë, ngre ose të pështyj. Nëse ai mucks, siç është përmendur tashmë, ai hedh dorën e tij larg, dhe veprimi kalon tek lojtari tjetër në të majtë. Nëse ai e quan, ai përputhet me vlerën e bastit të blinduar Big Blinds (20 USD në shembullin tonë 20 / 40). Nëse ai zgjedh të ngrejë në një lojë me limit fiks, ai mund të ngrejë vetëm nga një 20 USD më tej, në 40 USD.

Në një lojë Fixed Limit, ekziston një maksimum i basteve fillestare 1 dhe tri ngritje në një raund të vetëm. Të tre llojet e ngritjeve kanë emra të veçantë:
• Ngritja
• Rikrijoni
• Cap

Në shembullin tonë 20 / 40 gjatë "The Flop" bastioni fillestar do të jetë 20 USD, rritja do të jetë një shtesë 20 USD - do të thotë që lojtari ka bast 40 USD, ri-rritja do të ishte në 60 USD dhe kapaku do të ishte një tjetër 20 USD e cila arrin në 80 USD. Pasi të jetë bërë kapaku, gjatë këtij raundi nuk lejohet më shumë ngritje. Mos harroni, bastet dhe ngritjet në Turn dhe River do të bëhen në kufirin më të lartë (do ta shohim më vonë). Përfundimisht, pasoja e rritjes së lejuar duket si më poshtë: bast, ngritje, rikrijim, kapak.

Tani le të kthehemi në lojë. Veprimi vazhdon në drejtim të akrepave të orës rreth tryezës, duke kërkuar që secili lojtar të marrë një vendim nëse do të thërrasë, ngre ose do të grumbullohet siç e shohin të arsyeshme, derisa të arrijë lojtarin në pozicionin e Vogël të Verbërve. Le të sugjerojmë që të gjithë kanë thirrur. Në shembullin tonë 20 / 40, kjo do të thotë se ata kanë kryer të gjitha 20 USD në tenxhere. Pra, tani është kthesa e të verbërve të vegjël për të vepruar. Mos harroni, në fillim të raundit ky person ka bast tashmë një shumë të barabartë me gjysmën e kufirit më të ulët (10 USD në shembullin tonë). Për shkak të kësaj, nëse ky lojtar vendos të telefonojë, ai do të duhet vetëm të shtojë 10 USD në tenxhere (duke e bërë 20 USD në totalin e tij). Natyrisht ai gjithashtu mund të ngrejë deri në 40 USD ose muck.

Kështu që këtu është kur veprimi shkon tek Blindi i Madh. Ky lojtar ka kryer tashmë 20 USD në tenxhere. Teorikisht, Pre-Flop mund të konsiderohet se ka mbaruar, sepse të gjithë kanë kryer të njëjtën shumë, por, ashtu si Big Blind është pozita e vetme që ende nuk ka marrë një vendim të bazuar në kartat e tij, ai lejohet ta bëjë këtë në këtë moment specifik. Ai mund të ngrejë (në 40 USD), të kontrollojë ose të dëmtojë. Zakonisht, një lojtar nuk mund të kontrollojë kur ka të holla në tavolinë, por, në këtë rast të veçantë, lojtari në pozicionin e Blindjes së Verdhë mund të kontrollojë.

Është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se në shumicën e rasteve nëse keni ende një mundësi, veçanërisht në fillim të lojës dhe në dy raundet e para, duhet të kontrolloni më mirë në vend që të shtypni dorën tuaj. Kjo ju jep më shumë mundësi pasi jeni akoma në lojë dhe gjithmonë mund të merrni letra që do të zgjerojnë dorën tuaj. Në rast se lojtari në pozitën e Blindit të Madh vendos të bëjë një ngritje, loja vazhdimisht vazhdon orën e tabelës përsëri derisa të gjithë lojtarët të kenë thirrur ose mucked kartat e tyre. Në fund të të gjitha raundeve të rregullta, loja vazhdon derisa të gjithë lojtarët kanë kryer të njëjtën sasi parash në tenxhere, ose kanë mucked kartat e tyre. Në shembullin e tanishëm, ne do të le të kontrolloni Big blind tonë lojtar.

Me këtë, raundi i Pre-Flop është konsideruar të jetë mbi dhe të gjitha patate të skuqura janë mbledhur dhe vendosur në mes të tabelës.

Flopi

Tregtari merret me tre karta të hapura në tavolinë. Këto kartela tradicionalisht quhen Kartat e Komunitetit ose Kartat e Bordit dhe, siç e nënkupton emri, këto karta ndahen nga të gjithë lojtarët në tryezë për të ndihmuar në kompletimin e duart e pokerit. Kur shpërndahen kartat e bashkësisë, personi i parë i kërkuar për të marrë një vendim është lojtari në të majtë të butonit Tregtar. Zakonisht ky është personi në pozicionin e Vogël të Voglave, por në rast se ky i fundit ka mucked, atëherë lojtari i ardhshëm është i pari që fillon veprim. Ky lojtar mund të kontrollojë ose bast. Veprimi pastaj vazhdon derisa secili lojtar ka pasur një shans për të kontrolluar, thirrur (nëse ka pasur një bast ose ngritje), ngre ose ngurron. Pasi të ketë një bast ose të ngrejë, secili lojtar duhet të përputhet me bastin e bërë, të ri-ngrejë ose muck për veprim për të vazhduar. Është e zakonshme që të gjithë lojtarët të kontrollojnë gjatë një raundi. Në këtë rast, nuk do të shtohen para në tenxhere, dhe raundi do të përfundojë.

Fundi i raundit vjen pasi të gjithë lojtarët kanë thirrur (ose mucked), dhe kanë bast një sasi të barabartë.

Kthesa

Tregtari vendos një kartë të përbashkët të kartës së përbashkët në tavolinë. Përsëri, lojtarët, duke filluar me lojtarin e majtë të Tregtarit, mund të kontrollojnë, bastin ose bllokojnë përkatësisht. Gjithsesi, në këtë raund (dhe në vijim), të gjithë lojtarët duhet të bien dhe të ngrenë në bazë të kufirit më të lartë të tabelës. Duke ndjekur shembullin tonë, shuma maksimale e bastit dhe rritjes në këtë raund është 40 USD. Veprimi vazhdon, si më parë, me të gjithë lojtarët në fund të bastit të njëjtën sasi, ose prishjen e dorës së tyre. Përsëri, të gjitha bastet e bastit në këtë raund janë grumbulluar në qendër të tabelës.

Lumi

Tregtari tani merret me kartën e paraqitjes 5th dhe kjo është kartela përfundimtare e komunitetit në tavolinë. Secili lojtar tani ka shtatë letra në total: kartat e dy vrima dhe pesë kartat e bashkësisë në tryezë). Këto karta shërbejnë për të bërë kombinimin më të mirë me pesë karta. Përsëri, lojtari që ka mbetur nga tregtari është i pari që vepron dhe veprimi vazhdon rreth tryezës në të njëjtën mënyrë si më parë.

Shënim i rëndësishëm: në këtë, ose në ndonjë raund tjetër, nëse një lojtar baston ose ngre dhe të gjithë lojtarët e tjerë i dëmtojnë kartat e tyre - dora ka mbaruar dhe lojtari që ka bërë bastin e fundit ose ngre para se gjithkush tjetër automatikisht fiton dorën. Përveç kësaj, fituesi nuk është i detyruar të tregojë dorën e tij, edhe pse ai mbledh të gjitha paratë bast deri në atë pikë.

Ndeshja

Në rast se loja është ende në zhvillim dhe të gjithë ose një pjesë e lojtarëve janë ende në tenxhere, pas lumit, lojtarët e mbetur duhet të krahasojnë kartat e tyre për të përcaktuar fituesin në raundin e fundit të quajtur përballje. Tradicionalisht, lojtari me dorën më të lartë fiton dorën dhe merr tenxhere. Nëse dy ose më shumë lojtarë kanë duart identike, atëherë tenori ndahet mes tyre me çipin e mbetur të mbetur që shkon te lojtari që ka mbetur nga Tregtari.

Në rast se po luani një version profesional të Texas Hold'em dhe doni të mbani të gjitha veçoritë e kësaj loje, mos harroni strukturën e mëposhtme që tregon se si lojtarët duhet të shfaqin kartat e tyre. E para për të treguar letrat e tij është personi i fundit për të ndërmarrë veprime agresive kur bastet ose rritet në The River. Për shembull, nëse kontrollon lojtari në pozicionin e vogël të verbër, pozicioni i Blindjes së Bardhë zgjedh 40 USD dhe të gjithë të tjerët. Në një situatë të tillë, lojtari në pozitën Big Blind do t'i tregonte kartat e para. Sidoqoftë, nëse dikush tjetër e ka ngritur (dhe të gjithë të tjerët thirren ose kanë rrahur), atëherë ai person do të jetë i pari që do t'i tregojë kartat e tij. Nëse lojtari në të majtën e tij mund ta rrahë atë dorë, ai do të jetë ai që do t'i shfaqë letrat e tij. Sidoqoftë, nëse ata kanë një dorë inferior, atëherë ata nuk janë të detyruar të tregojnë dorën e tyre të humbur dhe thjesht mund të torturojnë. Pasi të gjithë lojtarët të kenë shfaqur duart (ose mucked) atëherë lojtari (s) me dorën më të lartë të dukshme fiton tenxhere.

Çfarë ndodh më pas?

Pas Showdown, të gjitha kartat janë kthyer në tregtar, lojtari fitues mbledh patate të skuqura e tij dhe Button Dealer është lëvizur në drejtim të akrepave të orës për lojtarin e ardhshëm. Ky veprim, siç u përmend më parë, siguron që Tregtari, Blindja e Vogël dhe Big Blind të rrotullohen, duke siguruar që të gjithë lojtarët në tryezë luajnë në të gjitha pozicionet.

Pot Limit

Pot Limit lojra janë vetëm atë. Lojtaret mund të bastisin kudo midis kufirit aktual të tabelës (Kufiri i Ulët gjatë Pre-Flop dhe Flop dhe Kufiri i Lartë gjatë Turnit dhe Lumit), dhe shuma maksimale në tenxhere dhe në tryezë.

Për shembull: Ne bashkohemi me një lojë 20 / 40 gjatë Flop. Nuk ka 200 USD në tenxhere dhe lojtari në pozicionin e Vogël të Vogla ka bërë një bast 20 USD. Lojtari tjetër do të duhet të bast 20 USD për të thirrur. Marrja e tenxhere totale 240 USD (200 (Pot) + 20 (Bet i 1st Player) + 20 (Thirrja juaj)). Në këtë rast, mund të rritni deri në 240 USD.

Për shembull, ju ngrini nga 160 USD. Tani nuk është 400USD në tenxhere. Lojtari tjetër duhet të paktën të thërrasë bastin tuaj 180 USD. Kjo do të thotë që tani ka 580 USD në tavolinë (200 (Pot) + 20 (1st Player's Bet) + 180 (Bet dhe Raise) + 180 (Thirrja e Lojtarit të ardhshëm) ose më e lartë, në shembullin tonë 20 USD ose 40 USD) dhe 580 USD.

Siç mund ta shihni, madhësia e tenxhere rritet në mënyrë eksponenciale dhe, për këtë arsye, ky lloj i pokerit nganjëherë mund të konsiderohet më afër një lojëje No Limit se një Limit Fixed.

Pa kufi

Mjaft e thjeshtë, siç e nënkupton emri, në një lojë No Limit, lojtarët mund të bastin ndonjë gjë midis kufirit të raundit dhe shumës totale të patate të skuqura. Bast të gjitha patate të skuqura tuaj, në çdo lojë poker është quajtur do 'All In'. Kjo mund të ndodhë sepse ju vendosni të rriteni me sasinë e plotë të patateve tuaja, ose për shkak se ju thjesht keni dalë nga patate të skuqura gjatë asaj dore të veçantë.
Shënim: Rebuzimi i patate të skuqura gjatë një dore poker është rreptësisht e ndaluar.
Nëse, gjatë një dore, një lojtar bie jashtë patate të skuqura, por lojtarët e tjerë vazhdojnë të bast, atëherë tenori është i ndarë në pikën që lojtari bast të gjitha patate të skuqura. Të gjitha baste pasuese të bëra nga lojtarët e tjerë mbahen në një "Side Pot" të veçantë. Në Showdown, lojtari origjinal është duke konkurruar vetëm për Main Pot, atë për të cilin ai ka kontribuar. Të gjithë lojtarët e tjerë konkurrojnë për të dyja tenxhere. Në një mjedis të bazuar në tokë, fituesi i tenisit anësor përcaktohet së pari.

Herë pas here, mund të shihni disa enë anësore. Përsëri, të njëjtat rregulla zbatohen këtu. Edhe një herë, lojtarët konkurrojnë vetëm për tenxhere (t) për të cilat ata kanë kontribuar.

Omaha

Omaha është një variacion i Texas Hold'em luajtur pothuajse identikisht me përjashtim të vetëm - lojtar është trajtuar 4 kartat vrimë trajtuar me fytyrë poshtë në vend të dy si në Texas Hold'em.

Mos harroni, është shumë e rëndësishme të mbani në mend këtë fakt, sikur në rast se nuk e bëni, ka të ngjarë që të keni disa probleme me përkufizimin e volumit të kartave. Hidhni një sy në këtë shembull të gjallë:
Kartat tuaja të vrimave janë: 5h - 10s - Js - As.
Kartat e komunitetit janë: 3d - 4d - 6c - 7c - Kh.

Ju mund të habiteni, por këtu, as ju do ta bëni Flush me Ace të lartë dhe as të Drejtë me 3-4-5-6-7. Në këtë rast të veçantë, kombinimi i vetëm më i mirë për të ndodhur është një dorë me Ace high.

Dhe këtu përgjigja më e mirë për pse tuaj do të jetë si më poshtë: Në Omaha Hold'em kombinimi juaj është krijuar nga vetëm dy nga kartat tuaja të hapura dhe tre nga 5 në tryezë.

OMAHA HI-LO

Për të bërë një kombinim fitues në Omaha High Lo ju duhet të krijoni një kombinim poker të përbërë nga kartat 5 ku karta më e lartë në të nuk duhet të jetë më e lartë se 8. Me qëllim të krijimit të një kombinimi të dorës mund të përdorni Ace si kartën më të vogël (Ace mund të jetë edhe karta më e lartë dhe më e mirë për t'ju ndihmuar të bëni kombinime korresponduese), Drejt dhe Flush nuk numërohen si kombinime këtu.

Sipas të lartpërmendurave, është shumë lehtë të mendosh se dora më e mirë në Omaha High Lo përbëhet nga 5-4-3-2-Ace. Dhe përsëri, mbani këtë në mendje, Drejtësia dhe Shkrirja nuk numërohen këtu. Ose edhe në rast se të gjitha kartat tuaja 5 do të veshin të njëjtën padi (të gjitha zemrat për shembull) dhe nëse Flush nuk llogaritet, po, kjo do të jetë kombinimi ideal për Omaha High Lo. Dhe gjithashtu duhet të mbani mend se çdo palë këtu do të llogaritet si e lartë. Pra, në këtë rast, 2-2-4-5-A nuk do të bëjë një kombinim "lo".

Kur asnjë nga lojtarët nuk arriti të krijojë një dorë, fiton një lojtar me dorën më të lartë. Përkundrazi, kur ka dy lojtarë, një me dorën më të lartë dhe tjetra me më të mirën do të ndajë bankën. Në raste të rralla, lojtari me dy kombinime të mundshme në një dorë të vetme do të marrë pjesë të Lartë dhe Lo në bankë. Në rrjedhën e kësaj loje një lojtar pritet të bëjë dorën e lartë në fillim dhe vetëm atëherë (kur është e mundur) të krijojë një dorë. Dhe e njëjta rregull vepron për përballimin: fituesi më i lartë është përcaktuar i pari.

Si për të luajtur në Omaha High Lo?

Siç është thënë tashmë, loja luhet pothuajse në të njëjtën mënyrë si Texas Hold'em me dy dallimet e vetme: lojtarët u trajtohen me kartat vrima 4 në vend të dy si në Texas Hold'em dhe dallimi i dytë është se i tërë tenxhere është e ndarë në dy pjesë - një për duart e Larta dhe tjetra për Lo. Secili lojtar duhet të krijojë një kombinim të kartës 5 për dorën e Lartë dhe kombinimin Lo për Lo. Të gjitha fitimet janë të ndara në mënyrë përkatëse. Në rast se asnjë prej lojtarëve nuk ka arritur të krijojë një kombinim të dorës së djathtë - e gjithë tenori vjen tek lojtari me dorën më të lartë. Në rast se një lojtar i vetëm fiton të dyja duart e lartë dhe ai - ai merr tërë tenxhere.

Strategjitë Omaha High Lo

Përndryshe për të Texas Hold'em çdo lojtar është trajtuar 4 kartat vrimë. Ju gjithashtu duhet të mbani mend se kjo lojë do të ndodhë të jetë mjaft humbje për ata lojtarë të cilët nuk kanë përcaktuar të paktën një strategji bazë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme kur më pak lojtarë del në raundin e parë të lojës. Ju do të kuptoni arsyen pse në këtë proces.

Strategjia e Omaha High Lo - Mos harroni 2 + 3

Për të vlerësuar saktë kombinimin tuaj të mundshëm, duhet gjithmonë të mbani në mend se vetëm dy nga katër kartelat tuaja janë të nevojshme për të formuar një kombinim me vetëm tre nga kartat 5 në tryezë. Ky rregull është shumë i rëndësishëm për t'u kujtuar për të njohur dorën e mundshme të fortë. Nga ana tjetër, në rast se nuk i kushtoni vëmendje të veçantë, në një lojë të lojës, dora juaj mund të duket më e lartë se sa prisni. Për të formuar kombinimin më të fortë të mundshëm, është shumë e rekomandueshme të kuptoni dhe mbani mend këto 2 basic rregullat:
1. Shmangni çdo kartë palë në kombinimin tuaj
2. Vlera më e lartë e kartës së vetme në dorën tuaj nuk mund të tejkalojë 8

Strategjia e Omaha High Lo Lo

Para së gjithash le të japim përkufizimin e "Nuts lo". Për të pasur një dorë Nuts do të thotë të keni kombinimin më të fortë të mundshëm. Lojtarët e rinj mund të mos e përcaktojnë atë menjëherë për herë të parë, megjithëse është mjaft e lehtë dhe e cila është më e rëndësishme, është shumë e rëndësishme të dini për të fituar në Omaha High Lo. Këtu është një tip i vogël për ju që të mbani mend për lehtësi referimi: «Nuts Lo» është «2 + 3». Kjo do të thotë në rast se dy nga katër kartelat tuaja në kartat tuaja të vrimës janë xhelat (2) dhe Ace - po mbash një kombinim Nuts Lo.

Por gjithashtu duhet të mbani një sy në kartat e bashkësisë (kartat e bordit, kartat në tavolinë), pasi që tre prej tyre që përbëhen nga 8 dhe loer dhe kartat pa palë do të shtohen në duart tuaja dhe Ace dhe formojnë kombinimin më të mirë të mundshëm në dorën tuaj. Një ndërprerje e favorshme për ju do të krijohet nga Deuce dhe 3 dhe Ace në tryezë. Ashtu si në një lojë të lojës do të shtohen edhe dy karta të tjera të komunitetit, si 8 ose lo dhe disa çifte pa-palë - sigurisht që do të keni Nuts. Në këtë rast ne ju rekomandojmë që të rrisni bastet si në këtë situatë keni disa shanse mjaft të larta për të marrë të paktën tenxhere të dorës Lo.

Omaha High Lo Strategjia Nuts Flush

Siç duhet ta keni menduar tashmë, kombinimi më i mirë i mundshëm i Nuts Flush është një Flush. Të gjithë lojtarët duhet të dinë se si të dallojnë Nuts Flush të paktën për qëllim të marrjes së dukshme më pranë tenxhere. Hidhni një sy në këtë shembull:

Kartat tuaja të vrimës: 2c - Ac
Kartat e komunitetit: Dc - 9c - 7c.

Meqë shumica e kundërshtarëve tuaj ka të ngjarë të kenë zemrat e ndezura, ju mund të mbani qetësi siç e dini se keni më të lartë të mundshëm Flush - Nuts Flush. Të jesh në gjendje të njohësh këtë lloj kombinimi mund të përmirësosh ndjeshëm situatën tënde në lojë dhe të ndihmosh të përcaktosh vëllimin e mëtejshëm të basave.

Omaha High Lo Strategy Shanset tuaja vs shanset e kundërshtarit tuaj

Idealisht ju duhet të dini se si të përcaktoni kombinimin më të mirë të mundshëm të kundërshtarit tuaj dhe nëse ka tre karta të njëjta padi në tryezë. Ju duhet të kuptoni se në një situatë të tillë të paktën një nga kundërshtarët tuaj mund teorikisht të ketë një rush. Në këtë rast, nëse jeni 100%, dora jote nuk është aq e fortë sa të mundë një Flush - duhet të dele. Nga ana tjetër, në rast se kartat e komunitetit në tryezë formojnë një dritë të Drejtë si 3-4-6-8-9, do të ketë shumë më mirë nëse ju keni të paktën Drejt ose një dorë të fortë sa ta mundni atë në të kundërtën - ju do të më mirë të dele.

Në shembullin e përmendur 3-4-6-8-9, ekzistojnë të paktën mënyra 5 për të formuar një Drejt me dy nga kartat tuaja të hapura dhe kartat e komunitetit 3 nga 5 në tabelë:
• 2-3-4-5-6
• 3-4-5-6-7
• 4-5-6-7-8
• 5-6-7-8-9
• 6-7-8-9-10
Natyrisht që këta shembuj mund të duken diku në mes të shkencës dhe fakteve, edhe pse ato tregojnë qartë domosdoshmërinë e vëmendjes së lartë të lojtarit ndaj kartave të mundshme të kundërshtarëve.

Omaha Lo Lo Lartë Hands Strategjia

Meqë kjo lojë përfshin shumë kombinime fituese, jini gati për faktin se numri i tyre do të tejkalojë seriozisht numrin e kombinimeve të mundshme në Texas Hold'em. Pra, të jetë i sigurt për të kuptuar se Tre të një Kind ose një palë nuk janë aq shumë kombinime që shpesh fitojnë në Omaha.

Gabime të zakonshme në Omaha

Një nga gabimet më të zakonshme të lojtarëve të parë është se ata janë të shqetësuar me përcaktimin e vlerës së dorës fillestare pas marrjes së kartave të tyre të vrimave. Kjo ndodh për arsye se shumica e tyre kanë zbuluar botën e pokerit duke luajtur në Texas Hold'em dhe kjo i bën ata të mbivlerësojnë kartat e tyre të larta gjatë lojës në Omaha Poker.

Për shembull, një çift i Aces do të dukej një kombinim mjaft i fortë për PF (preflop), ndërkohë që shpesh duket të jetë jo-fitues kur fluksi nuk tregon Ace-në e tretë.

Një tjetër gabim i lojtarëve të ri është një rritje e pakontrollueshme në rast të një çifti të lartë menjëherë pas marrëveshjes. Rritje të tilla të dukshme zakonisht parashikohen lehtë nga lojtarët me përvojë të cilët tentojnë të tërheqin paralele midis basteve dhe ngritjeve, ndërsa presin për kartën e fortë në bie.

Një tjetër gabim i dukshëm është përpjekja e vetë-evidente për të mashtruar. Për më tepër ky është një nga ato gabime që mund të bëhen një katastrofë e pastër kur shumica e lojtarëve do të zbulojnë këtë bllof duke nxjerrë analogjinë mes basteve të mëparshme dhe ngre dhe kështu blloqet do të mbeten vetëm të paarsyeshme. Pra, këtu është tip i vogël për lojtarët e rinj të pokerit Omaha: mbani emrin tuaj të drejtë dhe përpiquni të shmangni bllofin deri sa të ndiheni të sigurt sa duhet për strategjinë tuaj të përcaktuar.

Kur kalimi nga Texas Hold'em në Omaha, disa lojtarë të rinj do të vërejnë paralelisht mes vëllimit të zakonshëm të tenisit tradicional Hold'em dhe Omaha High-Lo që kanë tendencë të jenë shumë më lart.

Ndërsa shumica e lojtarëve del në baltë vetëm kur fluturojnë në Texas Hold'em, lojtarët e Omaha me kartat e vrima 4 në duart së bashku me një numër të madh shansesh nuk do të munden kartat e tyre pas marrëveshjes së parë.

Një tjetër gabim i zakonshëm për lojtarët e rinj nuk është të palosshme kartat e tyre me Nuts (dora më e lartë e mundshme në këtë moment) pas bie. Për shembull ju ka ndodhur që të merrni Nuts pas bie, le të themi se ishte i lartë i drejtë me Ace. Pra, çfarë ndodh më pas? Lojtarët do të ngrenë derisa të ktheheni për të marrë një vendim. Dhe kur lojtarët janë të qartë për të bërë një bast në vend se të presin për një skuqje, vendimi juaj më i mirë do të jetë i palosshëm kartat tuaja dhe të zgjedhë momentin tuaj më të mirë.

Çfarë është një limit i tenxhereve?

Pot Limit është një lloj Omaha poker, i cili njihet edhe si PL. Kjo do të thotë që çdo bast ose ngritje në një kurs të këtij lloji të lojës duhet të përputhet me shumën në tenxhere. Me fjalë të tjera, volumi i tenxhere do të jetë duke vepruar si një limit gjatë raundit të basteve. Bast maksimal në raundin e parë të bastit duhet të jetë ekuivalent me shumën e Blinds të Vogla dhe të Mëdha. Për shembull, në 10 \ 20 game me limit bast, bastet e para nuk duhet të kalojnë shumën e Big dhe Blinds të Vogla, në aspektin e shembullit aktual bast nuk mund të tejkalojë 30. Kështu, lojtari tjetër mund të përputhet me bastin në shumën e 30, ose ta ngrejë atë deri në 60.

Pineapple OFC

Pineapple Open Face Poker kineze - një lloj i pokerit kinez në të cilin nga lojtarët e turnit të dytë marrin tre letra me fytyrë poshtë, njëra prej të cilave duhet të jetë palosur. Kundërshtarët në fund shohin vetëm dy karta, e treta mbetet e pazbuluar për ta.

Loja luhet me një kuvertë standarde të kartave 52 (nga 2 në Ace, pa shaka). Kostume janë të barabarta. Numri maksimal i lojtarëve në Pineapple - 3.

Kështu, loja zhvillohet në 5 kthehet: 5 + 2 + 2 + 2 + 2

Në rastin e fantazisë, lojtari merr kartat 14, nga të cilat 13 duhet të përdoret dhe 1 fshihet.

Qëllimi i lojës është që të merrni kombinimin më të fortë për të mposhtur kundërshtarët dhe për të mbledhur më shumë pikë. Fituesi me më shumë pikë në fund të raundit.

Kthejeni dorën

Loja luhet me kartat 52. Nuk ka karta bashkimi ose raunde bastesh.

Trajtimi i kartave në dorë.

Kartat trajtohen alternuar në rrugët 5.

- 1st rrugë - Kartat 5 janë trajtuar.
Lojtari duhet të vendosë të gjitha kartat 5 në kutitë

- 2nd rrugë - Kartat 3 janë trajtuar.
Duke filluar nga 2nd lojtari i rrugës duhet të vendosë kartat 2 në kutitë dhe të hidhni kartën 1.

- 3rd rrugë - Kartat 3 janë trajtuar.

- 4th rrugë - Kartat 3 janë trajtuar.

- 5th rrugë - Kartat 3 janë trajtuar.

Kuti

Lojtari duhet të paraqesë të gjitha kartat në tre kuti:

- Kutia e sipërme e sipërme me kartat 3 (më e dobëta)
Kombinimet e mundshme: tre të një lloji, një palë, kartë të lartë dhe etj. Si për kombinime më të forta duhet të përdoren së paku kartat 4.

- Kutia e mesit - e mesme me kartat 5 (mesatare)

- Prapa - kutia e poshtme me kartat 5 (më e forta)

Rregulli i kutive: kutia e përparme nuk mund të rrahë kutinë e mesme, kutia e mesit nuk mund të rrahë kutinë e pasme. Kombinimet duhet të renditen sipas vjetërsisë nga poshtë në rendin ngjitës. Kombinimet e barabarta janë të lejuara. Nëse kjo rregulla nuk respektohet, dora konsiderohet e papastër dhe lojtari nuk do të marrë asnjë pikë.

Konfirmimi i fillimit të lojës

Kur në tryezë janë ulur të paktën lojtarët 2, secili lojtar duhet të konfirmojë se ai është gati për fillimin e lojës. Loja nuk do të fillojë derisa të gjithë lojtarët të konfirmojnë atë. Për të konfirmuar, lojtarët duhet të zgjedhin luajtjen në një dritare pop-up.

Procesi i lojës.

Pas fillimit të dorës në rrugën e parë, lojtari, i cili është në të majtë nga tregtari, trajtohet me kartat 5. Të gjithë lojtarët mund të shohin këto karta.

Lojtari duhet të vendosë të gjitha kartat 5 në tre kuti. Lojërat janë luajtur tërësisht të hapura. Lojtarët nuk kanë asnjë kartelë të fshehtë. Të gjitha kartat janë të paraqitura në kuti, përmbajtja e të cilave është në dispozicion për të gjithë pjesëmarrësit. Lojtarët hedhin kartat një nga një. Procesi i hedhjes në rrugë të parë është i dukshëm për të gjithë lojtarët.

Fundi i lëvizjes në 1st Rrugë

Pasi lojtari të paraqesë të gjitha kartat, butoni "Gati" është i disponueshëm për të. Deri në fund të kthesës, lojtari mund të zhvendosë ndonjë nga kartelet e tij.

Pas përfundimit të lëvizjes, lojtarit të ardhshëm trajtohen kartat 5 dhe kështu me radhë, derisa rruga e parë nuk është e përfunduar.

Fundi i lëvizjes në rrugët e mbetura.

Duke filluar nga rruga e dytë dhe derisa të gjithë lojtarët të kenë kartat 13 të paraqitura, lojtarët marrin tre letra të fshehura dhe vendosin dy prej tyre në kutitë. Karta e ripërtëritjes hidhet duke shtypur butonin "hidhni". Duke hedhur poshtë kartën e tretë, hapen dy të tjerë. Lojtari nuk mund të lëvizë kartat e paraqitura në rrugët e mëparshme.

Koha në kthesë.

Çdo lojtar ka të njëjtën sasi kohe për të vendosur kartat në çdo rrugë - minuta 2. Duke filluar me rrugë të parë ka një numërim. Në lojtarin e dytë të rrugës ka më pak kohë se sa në të parët dhe etj. Nëse një lojtar është jashtë afatit, ai do të ketë kohë shtesë bankare - minuta 3. Nëse lojtari përdor gjithë kohën, por ende ka karta të mbetura, ato do të vendosen automatikisht.

Nëse lojtari është jashtë afatit, karta e tij përcaktohet automatikisht:

- Kartat janë hedhur në mënyrë që ato të jenë pranuar, së pari në fund të fundit, pas asaj në mes dhe sipërme.

- Duke filluar nga rruga e dytë, dy kartela të marra janë të paraqitura dhe e treta është hedhur poshtë.

Nëse lojtarët kanë një shkëputje me serverin, fillon edhe "Time Bank" - minuta 3. Nëse në fund të të gjithë lojtarëve "Time Bank" nuk do të arrijnë të krijojnë lidhje me serverin, aktualja e tij do të trajtohet automatikisht dhe do të llogaritet, lojtari do të zhvendoset në "Uluni" dhe nuk do të vazhdojë ndeshjen, përveç atyre rastet kur kundërshtari ka të drejtën të merret me "Fantasy". Sipas rregullave të pokerit kinez "Fantasy" është një vazhdim i dorës aktive, prandaj do të luhet dhe vetëm pasi lojtari do të zhvendoset në "Uluni". Banka e kohës fillon përsëri pasi lojtari të kalojë në një tabelë tjetër.

Pikët dhe shpërblimet.

Në fund të rezultateve të dorës përmblidhen. Pikët jepen në një krahasim dy palësh të dorës së secilit lojtar. Në çdo palë krahasohen kombinimet përkatëse: më e larta me më të lartë, mesatarja me mesatare dhe më e ulët me më të ulëtën.

Në rast të barazimit në ndonjë nga duart (për shembull të dy lojtarët kanë flash të barabartë në vijën fundore) asnjë nga lojtarët nuk merr pikë për këtë dorë.

Rregullat e rezultateve.

Ekzistojnë dy metoda për të shënuar:

- Metoda 2-4
Lojtari merr pikë 1 për secilën dorë të fituar.
Përveç kësaj, lojtari merr pikë 1 nëse ai fitoi 2 nga tre duart ose të gjitha tre duart.
Në rast të barazimit, asnjë nga lojtarët nuk merr pikë. Por nëse fituesi fiton me dy duart e tjera, ai merr tre pikë - një për secilin fitues dhe dorë dhe një shtesë.

- Metoda 1-6
Lojtari merr pikë 1 për secilën dorë të fituar.
Përveç kësaj, lojtari merr pikë 3 nëse fiton të tre duart.

faull
nëse në fund të lojtarit të dorës krijohet kombinimi me dështim në rendin e forcës së tyre, atëherë dora konsiderohet e pandikuar. Në këtë rast të gjitha kombinimet e tij konsiderohen si humbur për të tjerët dhe ai nuk merr asnjë pikë por paguan një gjobë në shumën e pikëve 6 dhe pikë bonus për secilin nga lojtarët.

Nëse dy ose më shumë lojtarë kanë "faull", atëherë duart e tyre marrin 0 pikë në fazën e krahasimit.

honorare

Përveç pikave për një fitore, lojtarëve u jepen honorare për kombinimet, pavarësisht rezultateve të shpërndarjes.

Gabimet nuk marrin honorare.

Lojra tjera

7-Card Stud

7-Card Stud konsiderohet të jetë një nga këto lloje klasike të pokerit, edhe pse në rast se je i sigurt se Texas Hold'em tradicionale nuk është më sfidë për ju, patjetër duhet të provoni 7 Card Stud. Kjo lojë është e gjitha për të bërë kombinimin më të mirë të kartave 5 nga kartat 7 në dorë. Parimi bazë i 7 Card Stud është që të mbani mend të gjitha kartat e trajtuara dhe të jeni plotësisht të vetëdijshëm për potencialin tuaj të fillimit të dorës. Përkundër faktit që 7 Card Stud në shumë mënyra luhet në të njëjtën mënyrë si shumë nga lojërat klasike të pokerit për shkak të ngjashmërisë së kombinimeve fituese, megjithëse ka një varg karakteristikash diferenciale të cilat ia vlen t'i kushtojnë vëmendje.

Piketat

Një nga dallimet kryesore të 7 Card Stud është se nuk përdoren Blinds këtu për të filluar raundin e basteve ose të gjithë lojës. Këtu të gjithë lojtarët duhet të vendosin baste në të njëjtën sasi në varësi të kufijve të tabelës së përcaktuar.

Secili lojtar duhet të bëjë një bast të detyruar i cili quhet edhe Ante. Vëllimi i këtij lloji të aksioneve të detyrueshme varet nga kufijtë e tabelës, zakonisht varion nga 10-25% e bastit minimal të kërkuar. Në rastet më të shpeshta, 7 Card Stud është luajtur me kufijtë e pikave fikse.

Fillimi i Duarve

Gjëja më e rëndësishme këtu është të qëndroni të durueshëm, pasi ato duart e vërtetë të fortë që fillojnë, të cilat do të garantojnë fitimin e menjëhershëm, mund të ndodhin shumë rrallë. Kjo është arsyeja pse para se të palosësh kartat tuaja menjëherë pas bie, duhet të bëni një hetim të ngushtë dhe të zhvilloni analizën e thellë të të gjitha varianteve të mundshme me kartat tuaja të trajtuara.

Strategjia

Ndërsa praktika juaj me ndonjë lloj tjetër të lojës poker mund të ju tregojë, nuk ka asgjë më efikase dhe më të vlefshme se sa praktika praktike dhe qasje e thellë e ndërgjegjshme. Kjo është arsyeja pse ne nuk jemi këtu për t'u ndalur në sistemin tradicional apo të pranuar përgjithësisht të veçantë magjik që do t'ju ndihmojë të fitoni. Këtu ju duhet të kuptoni se rezultati i lojës si dhe suksesi juaj personal varet vetëm nga aftësia juaj për të lexuar kundërshtarin tuaj. Ne do të adresojmë këtë çështje në mënyrë më të detajuar kohët e fundit.

Rregullat kryesore

Në krahasim me shumicën e lojrave poker, këtu ju nuk do të përballet me ndonjë kartat e komunitetit. Çdo lojtar këtu merret me kartat 7 në tërësi. Të gjithë lojtarët që arritën të arrinin në raundin e fundit janë për të bërë kombinimin më të mirë të kartave 5 nga kartat 7 në dorë. Si zakonisht, kjo lojë luhet duke përdorur një kuvertë standarde të kartës 52. Gjegjësisht numri i kartave përcakton numrin e njerëzve, të cilët mund të luajnë në një seancë të vetme të lojës. Numri i lojtarëve në Seven Card Stud varion nga dy në maksimum tetë. Dhe tani le të vëzhgojmë të gjithë procesin e lojës në rendin e duhur. Në krahasim me Texas Hold'em dhe Omaha poker, shtatë kartë stud është luajtur me kufijtë bast vetëm. Në kartën e shtatë kartelave nuk do të gjeni asnjë lloj limiti pots ose pa kufizime të lojës. Në artikullin e tanishëm do të shqyrtojmë shembullin e mëposhtëm: 7-Card Stud me limit fiks 10 \ 20.

Loja fillon

Para se tregtari të bëjë kartat e para te lojtarët duke filluar nga tabela e tij në të majtë të orës, çdo lojtar duhet të bëjë një aksion të detyrueshëm, i cili gjithashtu quhet Ante. Shuma e Ante është zakonisht rreth 1 \ 5 e limitit minimal të tabelës. Ante luan rolin e njëjtë si Blinds në Texas Hold'em tradicionale - ajo është e vendosur për të filluar mbushjen e tenxhere.

Rruga e tretë

Pra, marrëveshja e parë është si në vijim: të gjithë lojtarëve trajtohen dy karta poshtë. Pasi tregtari ka trajtuar dy karta poshtë për çdo lojtar, ai merret me një kartë tjetër, por këtë herë përballet me. Të gjitha kartat e trajtuara me fytyrë duhet të qëndrojnë në tavolinë. Pra, tani secili lojtar ka një faqe të lartë dhe tre karta të përballet me poshtë. Raundi i parë i basteve quhet "Rruga e Tretë" dhe duhet të fillohet me lojtarin që paraqet kartën më të lartë sipas rangut dhe padisë.

Kostume renditen nga më të lartat tek: Spades, Hearts, Diamonds and Clubs.

Lojtari me shfaqjen më të ulët të kartelave kërkohet të bëjë një bast të detyruar të njohur si bast "Bring In". Kjo bast zakonisht vendoset nga tabela. Duke ndjekur shembullin tonë, me kufijtë 10 \ 20, këtu Ante do të jetë e barabartë me 2. Pas futjes së bastit nga lojtari i ardhshëm në të majtë të menjëhershme të lojtarit që bën bastin e sjelljes dhe ka mundësinë e palosjes, thirrjes ose ngritjes së bastit si zakonisht. Shuma e rritjes në raundin e parë të lojës nuk duhet të kalojë 10 (kufiri i poshtëm i tabelës). Çdo raund lejon vetëm një bast nga çdo lojtar dhe tre ngre, rrjedhimisht bast maksimal në këtë rast të veçantë është 40.

Rruga e katërt

Pasi të gjithë lojtarët bënë bastet e tyre, tregtari merret me një kartë tjetër të quajtur "Rruga e katërt". Në letrat që trajtohen, një tjetër raund bastesh fillon me lojtarin që tregon dorën më të lartë. Shuma e rritjes në raundin e parë të lojës nuk duhet të kalojë 10 (kufiri i poshtëm i tabelës). Një lojtar që tregon një çift lejohet të bast 20 (kufiri i lartë i tryezës). Pas kësaj të gjithë lojtarët duke filluar nga e majta e lojtarit që tregojnë kartat më të mira, janë të marrin vendimet e tyre.

Rruga e pestë

Pas raundit të dytë të basteve, karta tjetër që do të vijë është edhe fytyra e sipërme dhe quhet "Rruga e pestë". Pra, deri në këtë moment secili lojtar ka kartat 5 në total: 3 kartat e hapura lart dhe kartat 2 vrima. Shuma e bastit të parë në këtë raund është 20. Raundi tjetër i basteve fillon përsëri me lojtarin që tregon dorën më të lartë.

Rruga e gjashte

Pra, raundi i tretë i basteve ka mbaruar dhe tregtari merret me kartën e fundit të kartës për çdo lojtar dhe ky raund quhet "Rruga e gjashtë". Përsëri raundi i basteve fillon me lojtarin që tregon kartat më të larta të dukshme dhe tejkalon vëllimin e basteve në përputhje me kufirin e lartë.

Rruga e Shtatë

Dhe pas raundit të basteve, tregtari merret kartën e fundit me secilin lojtar dhe kjo kartë trajtohet me fytyrë poshtë. Në komunitetin e pokerit, kartën e fundit në Studën Shtatë Kartë shpesh quhet "poshtë dhe e ndyrë". Kjo kartë ndiqet nga raundi i fundit i basteve dhe shuma e bastit të kërkuar është e qëndrueshme.

Ndeshja

Tani secili lojtar përdor pesë nga shtatë letrat e tij për të bërë dorën e tij të fundit. Për të vendosur se cili kombinim është më i mirë, të gjithë lojtarët tregojnë kartat e tyre dhe kombinimet më të mira të këtyre kartave fitojnë tenxhere.

Razz

Razz është një variant i 7 Card Stud ku dora më e mirë e ulët fiton tenxhere. Loja mund të luhet nga dy deri në tetë lojtarë. Ajo luhet me kuvertën e kartës 52 që nuk përmban shaka. Secilit lojtar është trajtuar gjithsej shtatë letra, por vetëm dora më e mirë e pesë kartave të ulëta përdoret për të përcaktuar fituesin. Ndryshe nga 7 Card Stud Hi / Lo, në Razz nuk ka 'tetë ose më të mirë' kërkesë towin tenxhere.

Mos harroni se (ndryshe nga Seven Card Stud Hi / Lo dhe Omaha Hi / Lo), nuk ka 'kualifikues', dora më e mirë e ulët fiton tërë tenxhere.

32 Kartela Draw

Kjo lojë është veçanërisht emocionuese sepse të gjitha kartat më të ulëta nga 2 në 6 janë hequr nga kuvertë, kështu që ju përfundoni me shumë karta të larta dhe është më e lehtë të fitoni tre ose një shtëpi të plotë. Mbani këtë në mend kur jeni duke luajtur - dora juaj mund të jetë e mrekullueshme, por po kështu edhe duart e kundërshtarëve tuaj!

 • Kjo lojë luhet me lojtarët 2 për 5.
 • 3 blinds - vogla, të mëdha, dhe mbi kur më shumë se lojtarët 3 (2-3 lojtarët kthehen në blinds vetëm të vogla dhe të mëdha).
 • Kur shkëmbejnë letra, lojtari i parë pas shitësit fillon (si në barazimin e kartës 5), por në raundin e dytë, veprim fillon pas mbingarkesës (jo pas tregtari). Në një situatë heads-up (vetëm lojtarët 2) veprimi fillon me të verbër të vogël.
 • Lojtari mund të hedh poshtë një maksimum të kartave 4.
 • Afati kohor për ngritjen është 10 sekonda, pas së cilës mund të kontrolloni, thirrni ose dele vetëm.
 • Kuvertë e zhveshur: kartat e rangut 2-6 janë hequr, pavarësisht se sa lojtarë janë në lojë.
 • Aces mund të luajë lartë ose të ulët, kështu që ju mund të keni një të drejtë nga A-7-8-9-10 ose 10-JQKA.
 • Funksioni Parole i lejon lojtarëve të ndahen tenxhere (vetëm 2nd bast raund).
 • Lidhjet mund të thyhen me padi.
 • Renditja e dorës është e ndryshme në 32-Card Draw Poker.

Badugi

Një variant relativisht i ri i pokerit, i cili kombinon tiparet e Texas Hold'em, Vizito poker dhe Razz.

Secili lojtar trajtohet me katër letra, dhe dora më e ulët fiton - katër letra me gradë dhe kostum të ndryshëm. Loja mund të luhet një maksimum prej gjashtë lojtarësh dhe luhet me kuvertën e kartës 52. Ace është gjithmonë karta e ulët.

Fillimi i marrëveshjes është i ngjashëm me Texas Hold'em - dy lojtarë në postën e majtë të tregtarit, një i verbër i vogël dhe i madh. Pas kësaj lojtarëve trajtohen katër letra dhe një lojtar në të majtën e të verbërve të mëdhenj fillon një raund të parë të basteve.

Loja përfshin katër raunde bastesh. Gjatë secilit prej tre raundeve të vizatimit, lojtarët mund të tregtojnë zero deri në katër karta nga duart e tyre. Pas përfundimit të raundit të katërt të basteve, të mbeturit lojtarët tregojnë se kartat e tyre lëvizin në drejtim të akrepave të orës rreth tryezës. Lojtari me dorën më të mirë fiton tenxheren.

Renditja e dorës (zbritëse)

 • Badugi është dora që ka katër letra me gradë dhe kostum të ndryshëm, më i miri i të cilëve është 4-3-2-А.
 • Tre-kartë dorë - është bërë nga tre karta të palistuara të kostume të ndryshme.
 • Dy-kartë dore - ka dy karta të palidhura me kostume të ndryshme.
 • Një kartë kartë - fiton karta e ulët.

Dora më e keqe në Badugi është К-К-К-К.

Texas 6 +

Gjithkush është hiped lart në lidhje me këtë lojë të re që arriti në tavolina Macau ku luajnë Ivey dhe Dwan, i quajtur Six Plus Hold'em. Në shikim të parë, duket si një lojë shumë emocionuese dhe tërheqëse për lojtarë të rinj! Kjo mund të jetë vetëm Chris Moneymaker i ri në aspektin e tërheqjes së lojtarëve argëtues për të luajtur online, dhe gjëja më e mirë është që, nëse e dini se si të luani mirë Texas Hold'em, do të keni një kalim të lehtë në këtë mënyrë të re të lojës.

Dallimi kryesor i Texas 6 Plus janë numri i kartave (36 në vend të 52) dhe forca e kombinimeve:

Texas 6 + mund të luhet me aq pak sa dy lojtarë, deri në një maksimum prej dhjetë lojtarësh. Ajo luhet me kuvertën e kartës 36 (nga 6 në Ace) pa shaka. Secili lojtar merr dy letra, me fytyrë poshtë. Këto letra njihen si karta vrima. Pastaj, tregtari nxjerr nga pesë kartat e komunitetit përballë. Lojtarët mund të përdorin çdo pesë letra për të formuar kombinimin. Më e mira e kombinimit me pesë kartë fitohet në tenxhere.

Luaj Pokerdom

Kodet e Bonusit të Kazinosë Pokerdom

Kuponat Gjithsej: 4
supëWizardApi.init ('p21661p3144303pb6f5', 'p'); Bonus 1000R për lojtarët e rinj në Pokerdom ... më shumë>

Krijuar:

asnjë bonus depozitave

Krijuar:

asnjë bonus depozitave

Krijuar:

asnjë bonus depozitave

Krijuar:

asnjë bonus depozitave

Bonuset e pabesueshme

Total: 0

Na vjen keq, nuk u gjet asnjë bonus kazino