Si për të luajtur Durak

0 Comments

Që nga shpërbërja e ish-Bashkimit Sovjetik në 1991 dhe 2009, loja tradicionale e kartave të Durak ka qenë një kalim kohe popullor në të gjithë Rusinë (edhe pasi lojërat u kriminalizuan në pjesën më të madhe të vendit në 2009).

Kjo popullaritet po përhapet tani në pjesën tjetër të botës, pasi një numër gjithnjë e më i madh i kazinove në internet i ofrojnë Durakut lojtarëve të tyre. Nëse jeni të interesuar për të dhënë këtë lojë të vjetër, por të re për ju, ju rekomandojmë që të njiheni me bazat e mëposhtme të Durakut:

Nuk ka Errand të vrazhdë

Në përputhje me bluntness lidhur me kulturat e Evropës Lindore, fjala "Durak" përkthehet si "budalla" ose "idiot" në anglisht. Durak, në këtë rast, është personi i fundit që mban kartat në fund të lojës. Pra, në Durak (shumë si Uno), objektivi është që të shpëtoj nga të gjitha kartat tuaja sa më shpejt që të jetë e mundur.

Grupi

Loja luhet me një kuvertë të kartave standarde 36 duke luajtur me gjashtë karta për secilin lojtar. (Idealisht, Durak duhet të luhet nga dy deri në pesë lojtarë në të njëjtën kohë.) Kartat që mbeten pas marrëveshjes shkojnë në një grumbull të quajtur "mbledh", i cili vendoset në qendër të tabelës. Kartën e poshtme vendoset në fytyrë nën grumbull, në kënd 90 me pjesën tjetër të kartelave, të cilat janë të gjithë të përballueshme. Kjo kartelë tregon kostum të mirë.

Sulmi kundër mbrojtjes

Një tjetër karakteristikë e pazakontë e Durakut është se lojtarët duhet ose të sulmojnë ose të mbrojnë çdo herë që vjen nga ana e tyre. Loja përparon në një drejtim të akrepave të sahatit dhe fillon kur personi me kartën më të ulët të atit e vendos kartën e tij të parë përballë - sulmi i parë i lojës. Personi në të majtë të sulmuesit (mbrojtësi) duhet pastaj të zgjedhë ose të mbrojë dorën e tyre (të paraqesë një kartë për të rrahur kartën e sulmuesit) ose të kalojë sulmin tek lojtari tjetër.

Nëse mbrojtja është e suksesshme, mbrojtësi nuk do të duhet të marrë kartën e sulmuesit dhe mund të hidhërojë kartën e fituesit. Nëse mbrojtja dështon ose lojtari vendos të kalojë sulmin, ai ose ajo do të duhet të marrë kartën e sulmuesit. Në fund të çdo dore, lojtarët duhet të tërheqin edhe gjashtë karta të tjera nga grumbullimi.

Vendosja nëse do të mbrojë ose të kalojë sulmin ka shumë të bëjë me atë se sa larg është loja. Qëllimi është që të heqin qafe kartat e rangut të ulët sa më shpejt që të jetë e mundur, ndërsa ruajtja e kartave të vlerave me vlerë të lartë për fundin.

Çfarë mendoni ju? A do të provosh Durakun në çdo kohë? A mendoni se do të bënte një lojë të mirë të kazinosë? Ne mendojmë se është një debat interesant!

Pallati i Spinos Asnjë Bonus Depozitues në Kazino >>


Burimi: spinpalace.com
Si për të luajtur Durak përditësuar: Qershor 18, 2019 Author: Damon