Fakes Deep Videos janë këtu

0 Comments

Ngritja e teknologjisë së ndryshimit të filmave të Thellë

Në epokën e lajmit të rremë, nëse shikimi është besimtar, atëherë një gjë që mund të kemi besim është pamjet video. Ndryshe nga foto-pazar një imazh ose duke bërë një pretendim të egër në fjalën e shkruar, videot nuk mund të përshtaten kaq lehtësisht për spin apo edhe dezinformimin e çiltër. Apo munden ata? Këto ditë, mund të mos jesh gjithmonë i sigurt. Dhe arsyeja është rritja e të ashtuquajturave falsifikime të thella. Kjo është video që ndryshon teknologjinë e cila mund të përdoret për të ndryshuar pamjet video në mënyra të habitshme. Për shembull, një transmetues kryesor australian përdorte fakse të thella për të ndryshuar atë që u tha nga një ish-kryeministër, Malcolm Turnbull. Në një paralajmërim për transmetuesit dhe gazetarët e tjerë, eksperimenti i tyre tregoi se ne nuk duhet të marrim më vlerë se çfarë thotë dikush tjetër. Ç'është më e rëndësishmja, tani është rasti nëse duket se ka dëshmi të dokumentuara për të mbështetur pretendimet, sigurisht nëse kjo është në formën e një videoje që mund t'i nënshtrohet trajtimit të thellë të rremë.

Çfarë është një Video Deep Fake?

Një video e thellë e rreme përdor teknologjinë e automatizuar të hartës së fytyrave, kështu që një fytyrë mund të mbivendoset mbi një tjetër në një mënyrë që duket të jetë shumë e natyrshme. Në disa raste, një aktor me një formë të ngjashme gojore mund të filmsohej duke thënë fjalë që nuk ishin në pamjet origjinale. Kjo është përcjellë më pas në origjinal në një mënyrë që është krejtësisht seamless. Edhe pse sasi të vogla të pixelation mund të shfaqen, këto janë pothuajse të dukshme kur video falsifikuar është ngarkuar në shërbimet streaming video. Nuk janë vetëm gojët dhe fjalët që mund të ndryshohen. Disa fakse të thella përdorin një fytyrë të tërë që ngjitet në mënyrë efektive mbi trupin e një personi tjetër. Me këtë teknikë, është e mundur që të duket sikur një individ po bën gjithçka që ju pëlqen. Teknologjia përdor softuer të ngjashëm të njohjes së fytyrës që mund të gjesh në çdo softuer filtri që tashmë është gjerësisht në dispozicion.

A mund të përdoren ilaçe të thella për argëtim?

Natyrisht, një video e thellë e rreme nuk është domosdoshmërisht një problem, veçanërisht nëse përdoret teknologjia për të krijuar një buzëqeshje. Teknika mund të përdoret për argëtim të padëmshëm, të tilla si ndryshimi i fytyrës së tregtarit tuaj të drejtpërdrejtë në ruletë për shembull, tabela që po luash në të duket si një njeri i famshëm. Po kështu, ju mund të përdorni fakse të thella për të ndryshuar lëvizjet e buzëve të aktorëve të famshëm ose politikanëve për efekt komik. Komedianët kanë përdorur gjatë teknikave të zërit për ta bërë atë të duket sikur njerëzit e famshëm po thonë gjëra që normalisht nuk do të thoshin për të ngritur pak qesh.

Mendoni për një shfaqje komedi e cila përdor pamjet reale dhe zërin mbi punën e një impresionisti apo dy. E gjithë përvoja e shikimit do të ishte shumë më e mirë për të gjithë të interesuarit nëse linjat që lexohen janë më të ulëta se lëvizjet e buzëve të njerëzve në ekran. Satiristët kanë përdorur për herë të gjatë lajmesh për efekt komik dhe fakse të thella u lejojnë atyre të marrin idetë e tyre në nivelin e ardhshëm. E njëjta gjë mund të thuhet për dikë që dëshiron të krijojë një meme për të ndarë në internet. Për aq kohë sa askush nuk është duke pretenduar se një politikan po thotë diçka që nuk e bëri apo që shkakton shpifje, ku është dëmi? Në komedi, si fusha të tjera të jetës, ajo vjen në kontekst. Në thelb, fakes thellë mund të jetë shumë qesharake, por vetëm kur ju e dini se teknologjia është vendosur gjatë kohës që jeni duke shikuar

Cilat janë Downsides potencial të falsifikimeve të thella?

Flip-side e përdorimit të fakes thellë për argëtim ose për qëllime komike është se ajo është aq bindëse që disa njerëz mund të mashtrohen nga ajo, nëse ata janë thënë se është përdorur. Siç thuhet, kjo nganjëherë mund të mblidhet nga konteksti edhe nëse nuk thuhet direkt, zakonisht për shkak të efektit shumë komik që është krijuar. Kjo tha, si mund ta tregoni nëse dikush përdor fakse të thella për të përhapur dezinformata ose për të mbështetur një pretendim të rremë që ata kishin bërë gjetkë? Teknologjia sigurisht ngre pyetje për këdo që tashmë është i shqetësuar për vërtetësinë - ose ndryshe - të lajmeve të tyre të lajmeve.

Paramendoni se si një udhëheqës botëror mund të bëjë një fjalim para një korpusi të shtypit që përfshin regjistrimin e filmave. Me teknologji të sinqertë të rremë dhe një përafrim të mirë të zërit të tij, do të ishte e mundur që ai ose ajo të thoshte diçka. Pretendimet politikisht të diskutueshme mund të bëhen. Komentet e vrazhdë apo të papërshtatshme mund të duket se po vijnë nga gojët e politikanëve këto ditë pa qenë e lehtë të dallohen nëse është e vërtetë apo jo. Po sikur një politikan në të vërtetë të thoshte diçka që ai ose ajo më vonë i pendoi dhe më pas deklaroi në mënyrë të gabuar se nuk kishin? Teknologjia sigurisht ngre shumë pyetje etike.

Dhe kjo nuk ndikon vetëm në udhëheqësit e botës. Konsideroni se si një biznes rival mund të "vendoste fjalë në gojë" të një CEO të një konkurrenti për të fituar një avantazh ose për t'i denigruar ato. A mund të ndodhë e njëjta situatë edhe nëse një kriminel dëshironte të përdorte fakse të thella për ta fajësuar dikë tjetër gjatë një hetimi? Edhe nëse u ngritën kundërshtime pasi u shfaqën një filmim i tillë, a do t'i besonim ata nëse gënjeshtra origjinale dukej e bindshme në radhë të parë? Problemi është se shumë nga këta të dyshuar janë - deri tani - pa përgjigje. Sidoqoftë, një gjë që mund të themi me siguri është se falsifikimet e thella janë këtu për të qëndruar kështu që ne duhet t'i mësohemi më mirë.

Pallati i Spinos Asnjë Bonus Depozitues në Kazino >>


Burimi: spinpalace.com
Fakes Deep Videos janë këtu përditësuar: Qershor 18, 2019 Author: Damon