Zgjedhja e laptopit të duhur

0 Comments

Mbajtja e një laptop është një situatë e vazhdueshme. Meqenëse avancimet e teknologjisë po ndodhin në një ritëm të qëndrueshëm, ju kërkohet të vazhdoni të blini përsëritje të reja të harduerit në mënyrë që të vazhdoni me kërkesat e softuerit më të fundit. Me fjalë të tjera, ju do të keni për të blerë një laptop të ri në një pikë, qoftë ajo herët a vonë. Pyetjet janë; cili duhet të blini, sa duhet të shpenzoni dhe çfarë saktësisht është qëllimi i të gjitha copave të dashuroj dhe bobs që ulen brenda laptopit?

Gjëja e parë që duhet të mbani në mend është se ju nuk mund të keni nevojë për para më të shtrenjta të laptopëve. Në fakt, është pothuajse e garantuar që ju nuk keni nevojë për atë më të shtrenjtë në treg. Sa i përket teknologjisë kompjuterike, nuk është aspak e nevojshme të jesh në avantazh. Në vend të kësaj, është mirë të blini atë që ju nevojitet për preferencat dhe kërkesat tuaja personale. Laptopët e fundit dhe më të mëdhenjtë, megjithëse të këndshme për të, janë thjesht një mënyrë për korrigjimin e së ardhmes, pasi duhet të rifreskohet për disa vjet.

Por le të hedhim një vështrim më të afërt në disa nga veçoritë, dhe të vendosim se çfarë do të ishte më mirë për ju.

Çfarë e përdorni për të?

Pyetja më e rëndësishme dhe e qartë për të kërkuar është kjo; Cfare do te perdorni kompjuterin? A është kjo posaçërisht për punën, e përdorur kryesisht për dërgimin dhe pranimin e postës elektronike, shfletimin e internetit, bashkëveprimin me bashkëpunëtorët dhe argëtimin në një kazino? Nëse është kështu, atëherë nuk është shumë e nevojshme në drejtim të fuqisë dhe burimeve të harduerit. Nuk ka shumë për një kompjuter për të hyrë në internet dhe për të transferuar sasi të vogla të të dhënave në internet. Një sistem i ulët fund do të jetë më se i mjaftueshëm, i cili ndoshta do të rezultojë të jetë më i lirë se sa pritej.

Nga ana tjetër, ndoshta ju jeni duke kërkuar për të bërë disa lojrave serioze bërë, e cila është një histori krejtësisht të ndryshme. Lojërat e fundit janë shumë kërkuese dhe kërkojnë një fuqi të përpunimit serioz për të funksionuar në një nivel të arsyeshëm. Kjo do të kushtojë shumë më tepër, dhe në një skenar më të mirë ju jeni duke kërkuar në një sistem të mesëm të lartë.

Ose mund të shkosh për një përzierje të të dyjave. Një pajisje pune që nganjëherë përdoret për lojrat.

Specifikimet e sistemit

Një laptop me gamë të ulët këto ditë ka gjasa të ketë një CPU të nivelit i3. Sa i përket CPU-ve që shkojnë këto ditë, vargu arrin deri në i9. Shfletimi në internet dhe korrespondenca me email do të bëjnë mirë vetëm me një i3, megjithëse ju do të dëshironi të paktën në i5 nëse jeni duke kërkuar të bëni disa lojra serioze.

Sa i përket RAM, shumica e funksionalitetit do të punojë me 8 gigabajt, dhe madje edhe 4 gigabytes do të jetë mirë për një sistem të thjeshtë të bazuar në punë. 16 gigabajt janë vetëm ndonjëherë të nevojshme për programet më të kërkuar të punës, interpretimin intensiv të videove ose lojërat më të fundit.

Përsa i përket përpunimit të grafikut, funksionet e thjeshta të punës me të vërtetë nuk kanë nevojë më shumë se një kartë grafike bazë, e cila do të vijë standarde në një pajisje të ulët dhe të mesme. Kartat grafike të emrit të markave e shtyjnë çmimin në mënyrë të konsiderueshme, dhe nevojiten vetëm për lojëra intensive.

Hapësira e magazinimit është një konsideratë serioze, duke pasur parasysh se shumë kanë nevojë për oqeane të hapësirës për ruajtjen e filmave, muzikës dhe elementeve të tjera. Këto ditë, një terabytë hapësirë ​​ruajtëse mund të mbushet më shpejt se sa është supozuar, veçanërisht duke pasur parasysh madhësinë e filmave me cilësi të lartë. Edhe pse, edhe njëherë, nëse laptop nuk do të përdoret për këto qëllime, aq më pak mund të zgjidhet.

Pyesni veten se çfarë keni nevojë, çfarë është e nevojshme dhe çfarë është një luks, dhe mbani mend që të mos mashtroheni duke menduar se më e shpenzuar do të jetë alternativa më e mirë për nevojat tuaja.

Pallati i Spinos Asnjë Bonus Depozitues në Kazino >>


Burimi: spinpalace.com
Zgjedhja e laptopit të duhur përditësuar: Qershor 18, 2019 Author: Damon